Články

Adobestock 47162666 (alt)
  • Články ·

Čekací doby v nemocnicích: Nejdéle si počkají pacienti na dětské urologii VFN v Praze

Podívali jsme se na stránky českých fakultních nemocnic a porovnali jsme, jak dlouho si v nich počkáte na jednotlivé zákroky počkáte. Nejvíce informací o čekacích dobách naleznete na webových stránkách Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a nejméně dat nabízí Fakultní nemocnice Ostrava. Ostravské čekací doby jsou zároveň nejméně aktuální, aktuálně (říjen 2019) odrážejí stav z roku 2016.
čtěte dál
  • Články ·

Obchod se zdravotnickými prostředky a divoký Brexit? Drastické změny se konat nebudou

Z prohlášení britské veřejné autority pro oblast zdravotnických prostředků Medical and healthcare products regulatory agency (MHRA) vyplývá, že regulatorní požadavky na zdravotnické prostředky by se v případě divokého brexitu neměly nijak drasticky změnit. Dle MHRA bude současný legislativní rámec pro zdravotnické prostředky, který transponuje stávající evropské směrnice, upraven pouze tak, aby odrážel specifika nového režimu po odchodu Británie z EU.
čtěte dál
Adobestock 285867815 (alt)
  • Články ·

Česká republika nadprůměrně využívá robotické systémy, v současnosti máme deset aktivních

Možnosti využití robotiky v lékařství jsou jedním z nejdůležitějších medicínských témat současnosti. Moderní technologie zrychlují a usnadňují komplikované procesy ve všech odvětvích, a ani medicína není v tomto ohledu výjimkou. Ve Fakultní nemocnici v Motole funguje už rok centrum robotické chirurgie, které se v mnohém vyrovnává jiným evropským zařízením se stejným zaměřením.
čtěte dál